Weboldal címe
​​Együtt közösen egy tudatosabb pénzügyi jövőért.
Példa cím
Fejléc alcím szövege

NHP Zöld Otthon Program 

Mi az a zöld hitel?

A zöld hitel olyan jelzáloghitel, amelyet legalább BB energetikai besorolású, vagy annál is modernebb új építésű ingatlan vásárlására vagy építésére fordíthatsz, akár 70 millió forint értékben. Kamata rendkívül kedvező: maximum 2,5%-os, és akár 25 éves futamidőre is felveheted.

Zöld hitellel ingyenes a CSOK hitel?

A CSOK hitelt kedvező kamat helyett kamatmentesen kapod, ha egyszerre veszed fel a zöld lakáshitellel, együttesen maximum 70 milliós összegben. CSOK hitelt 2 és 3 gyermekes családok vehetnek fel maximum 10 illetve 15 millió forintig a vissza nem térítendő CSOK támogatás mellé.

Hol és mikor igényelhetem a zöld hitelt?

A zöld lakáshitelt előreláthatólag 2021. október 4-től igényelheted. A money.hu szakértői segítenek összeállítani, beadni, sőt, akár másik hitellel vagy támogatással összevonni a hiteligényed.

Mikor ajánljuk neked a zöld hitelt?

1.)  Ha most építesz vagy vásárolsz új építésű lakást.
2.) Ha fontos számodra a környezet, ezért energiatakarékos ingatlanba költöznél.
3.) Ha kiszemelt vagy épülő otthonod - beleértve a társasházat is - BB vagy jobb energetikai besorolású.
4.) Ha a hiteligényt gyorsan be tudod adni - ebben segítünk!

Mi kell a BB energiatanúsítványhoz?

A BB minősítésnek két feltétele van:
1.) a szokásos energetikai mérőszám mentén közel nulla energiaigényűnek minősüljön a lakás,
2.) az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell biztosítania (pl. nap- vagy geotermikus energia, biomassza).

Mi számít új építésűnek?

Állami támogatást, pl. zöld CSOK hitelt, igényelhetsz egy vállalkozás által újonnan épített lakóingatlanra, amelynek te leszel az első magánszemély tulajdonosa, vagy az általad saját magad számára újonnan épített ingatlanra is.

Jobb a zöld hitel, mint egy sima lakáshitel?

Ha megfelel ingatlanod az új építésű és energetikai feltételeknek, mindenképp, hiszen 2,5%-os kamata kedvező és rögzített.
Például 20 millió forintos, 25 éves zöld hitellel már 3 millió forintot spórolhatsz egy 10 éves kamatperiódusú piaci, nem támogatott hitelhez képest.

Tetszik a törlesztő, de ennyi is marad?

A zöld lakáshitel kamata amellett, hogy kedvező, a futamidő végéig rögzített, így a havi törlesztőrészleted nem változik. Segítünk meghatározni, hogy olyan, a lehetőségeidhez szabott törlesztőt vállalj, amit végig biztonsággal fogsz tudni fizetni.

További részletekért keress bizalommal! 

Az űrlapot sikeresen elküldted!

Az oldalon található tájékoztatás nem teljeskörű, azt a Magyar Nemzeti Bank utolsó, frissítéskor nyilvánosan elérhető tájékoztatása alapján állítottuk össze. A zöld lakáshitellel kapcsolatos pontos információkért kérjük, hogy tájékozódj a Magyar Nemzeti Bank ​ honlapján.